Hibiscus Beach House Curaçao

 Home   Kamers   Appartementen en Villa's   Galerij   Informatie   Contact   Reserveren   English version 


De beste Truk'i pan's (Foodtrucks) van Curaçao

Op Curaçao is het erg gebruikelijk om na een avondje stappen even een hapje te gaan eten bij een Truk'i pan. Ze staan hier ook overal langs de weg en zijn vaak pas geopend vanaf 21u. Deze blog is goed om te lezen voor mensen die houden van een late night snack, want hier worden de beste truk'i pan's op een rijtje gezet!

Beach

BBQ Expres
BBQ Express staat al jarenlang bekend als n van de beste truk'i pans van het eiland. Daarom is het de moeite waard om langs te gaan, op de Caracasbaaiweg, om lekker wat te snacken. Letterlijk alles wat je in handen krijgt om te eten hier, smaakt goed! BBQ Express is geopend vanaf 21u.

Fridays
Fridays is aan de overkant van BBQ Express. Hier zijn de kapsalons het lekkerst! Dus ken je de kapsalons uit Nederland en heb je daar nou echt zin in? Waag het er op en eet de heerlijkste kapsalon bij Fridays. Fridays is ook geopend vanaf 21u.

Batido trucks
Overal op het eiland zijn trucks die batido's verkopen. Batido's zijn fruitshakes. Vaak kan je zelf kiezen welke fruitsoorten erin mogen. Je kan de keuze maken om dit met melk en suiker te doen. Veel batido trucks serveren ook kokosnoten en ijs. Veel batido trucks hebben geen naam.

De Fruitwagen van Asis
Een andere truk'i pan die aan de Caracasbaaiweg zit is de Fruitwagen van Asis. Dit is de gezondere variant van een truk'i pan. Er wordt hier spotgoedkoop vers fruit, eetrijpe avocado's, romige smoothies en d perfecte dorstlesser op een warme dag: kokosnootsap verkocht. De kokosnoot wordt voor je neus een rietjes gaatje gesneden en wanneer je hem op hebt wordt hij opengesneden en krijg je een heerlijk bolletje kokosijs.

Beach

De groene batido truck
Ondanks dat batido trucks vaak geen naam hebben zal iedereen je de weg wijzen naar de Caracasbaaiweg als je vraagt naar de 'groene batido truck'. Deze truck serveert ook arepas (gevulde broodjes, een specialiteit uit Venezuela) en andere lokale lekkernijen.

Flippin' Curaçao
Je raadt het al pannenkoeken!! Flippin' Curaçao maakt de lekkerste pannenkoeken gecombineerd met de lekkerste smaken. En dat op verschillende locaties! Het is een pop-up Foodtruck, waardoor je op de Facebook pagina moet kijken waar hij vandaag weer zal zijn.

Grill station Chip Sigi
Een andere plek voor een goede late night snack is Grill station Chip Sigi aan de Santa Rosaweg. Met de lekkerste batata (friet), Stoba Kabritu (gestoofd geitenvlees), pork chops of Lomito. Ook bij hen is meer informatie te vinden op hun Facebook pagina.

Voor nog meer tips, vraag bij verblijf aan Diana!

separation

Inkopen doen voor de lunch?

Bij Hibiscus kun je alleen maar ontbijten, daarom is het ook handig om te weten waar je je boodschappen kuntn doen voor de lunch. Dat is natuurlijk een stuk goedkoper dan elke dag bij een restaurantje gaan lunchen. Daarom heeft Hibiscus een lijstje gemaakt met de beste supermarkten in de buurt.

Mangusa Hypermarket
Als je op zoek bent naar een winkel waar ze echt alles hebben, dan kan je terecht bij Mangusa Hypermarket. Ze hebben hier alles van wasmanden tot aan ham en kaas. Het is te vergelijken met de Sligro van Nederland. Wat je je wel kan voorstellen is dat het een erg grote winkel is. De prijzen zijn erg voordelig. Met een verse slagersafdeling is dit de perfecte supermarkt om inkopen te doen voor een barbecue.

Openingstijden
ma-do 08:00 19:00
vrij-za 08:00 20:00
zondag 08:30 13:00

Beach

Centrum Supermarkt
Wanneer je een wat minder grote supermarkt wil bezoeken waar je nog steeds heel veel hebt, kan je het beste terecht bij Centrum Supermarkt. Hier zijn 2 filialen van. Centrum Mahaai is dichterbij Hibiscus Beachhouse, maar bij Centrum Piscadera is het assortiment wat groter! De producten zijn van goede kwaliteit en de prijzen zijn vergelijkbaar met die van de supermarkten in Nederland.

Openingstijden
ma-za: 7:30 20:00
zondag: 7:30 17:00

Carrefour
In Shopping Mall Sambil is de nieuwste aanwinst (2019) op het eiland te vinden; Carrefour. De Franse supermarktketen staat bekend om de diversiteit en kwaliteit van producten. Voor het samenstellen van een kaasplankje met een goede fles witte wijn moet je bij Carrefour zijn.

Openingstijden
ma-za 07:30 20:30
zondag 09:00 19:00

Van Den Tweel
De voorkeur van de echte Nederlanders blijft toch wel voor de Albert Heijn gaan. Maar goed dat ze op Curaçao ook gewoon de Albert Heijn hebben, alleen hier heet het Van Den Tweel. Doordat de Nederlandse producten geimporteerd moeten worden zijn de prijzen net even wat hoger. Van Den Tweel heeft ook twee locaties: Jan Thiel en Zeelandia.

Openingstijden
Jan Thiel
ma-zo: 08:00 21:00

Zeelandia
ma-zo: 7:30 20:30

Beach

Vreugdenhil
Een andere supermarkt die aan de Nederlandse verwachtingen voldoet is Vreugdenhil. Vreugdenhil verkoopt onder andere het huismerk Spar en heeft bovendien een gratis pendelbus service van en naar alle resorts op Jan Thiel en Seaquarium en de marinas. Handig voor toeristen!

Openingstijden
ma-za 08:00-20:00
zondag 08:00-13:00

Chinese supermarkten
Op Curaçao zijn er veel Chinese toko's. De meeste zijn erg klein, hier kan je wel altijd terecht als je nog maar n ding nodig hebt voor je avondeten of lunch, maar echte boodschappen kan je hier beter doen.

Luna Park Maxi Market
Er is n Chinese toko die dichtbij Hibiscus is en erg groot. Dit is Luna Park Maxi Market. Het heeft een uitgebreid assortiment en zeer scherpe prijzen. En wat ook handig is is dat ze tot laat in de avond open zijn. Ideaal als je laat op de avond nog wat nodig hebt.

Openingstijden
ma-vrij 06:30 22:00
zaterdag 07:00 22:00
zondag 08:00 22:00

separation

De leukste boattrips van Curaçao!

Beach

Mermaid Boat Trips: Klein Curaçao
De bekendste boattrip s natuurlijk de trip naar Klein Curaçao. Want bij Klein Curaçao moet je nou eenmaal een keertje geweest zijn. De extreem blauwe zee en het zand wat aan voelt als vloerbedekking is natuurlijk niet het enige wat geweldig is aan dit eiland. Zo zijn er ook verschillende bezienswaardigheden om even langs te gaan. Hibiscus heeft een samenwerking met Mermaid Boat Trips (MBT). MBT biedt een boattrip aan naar Klein Curaçao. MBT heeft als enige een strandhuis hier met een overdekte patio met picknick tafels en gekoelde drankjes. Tussen de middag bieden ze ook een heerlijk buffet aan.

Irie Tours: West kust boottrip
Elke donderdag vaart Irie Tours langs de westkust van Curaçao. Irie Tours biedt een combi van boot en bus. Tijdens de boottrip zijn er verschillende stoppen. Zo is de eerste stop bij Porto Marie Beach, hier kun je geweldig snorkelen en kijken naar de varkens die zwemmen en spelen op de kust. Na deze stop vertrekt de boot naar Cas Abao. Dit staat bekend als n van de mooiste stranden van Curaçao. Tijdens dat jij de omgeving verkent wordt er een lunchbuffet voor jou klaargemaakt. Na de lunch vertrekt de boot naar de blauwe kamer. Dit is een grot die alleen via de zee te bereiken is. De grot kleurt blauw op door het zee water en de zon. De grot bezoeken gebeurt onder begeleiding van de bemanning van de boot.

Vanaf de boot kun je genieten van het uitzicht op de kust, prachtige villa's aan zee en onze mooie stranden zoals, Lagun Beach, Jeremi Beach, Kenepa (knip) beach en Playa Forti. Uiteindelijk bereikt de boot Playa Kalki waren de tourbus op jullie staat te wachten.

Beach

BlueFinn: 3-in-1 snorkel trip

Met de boot een stuk varen langs de 3 mooiste snorkellocaties aan de oostkust van Curaçao? Dat kan met BlueFinn. De eerste plek waar naartoe wordt gevaren is in open zee. Hier zie je het overwoekerde wrak van een zeilboot omringd door kleurrijke vissen. De tweede plek is bij tugboat beach in de Caracas Baai, hier zie je de bekende sleepboot. Dit wrak van 9 meter lang is bedekt met koraal en sponzen en omgeven door scholen kleurrijke vissen. Op de laatste snorkelplek wordt er een lunch geserveerd. Dit is bij de pier in de Caracas Baai. In ondiep water kun je zwemmen tussen een overvloed aan vissen, koraal en ander zeeleven. Je kunt zelfs onder de pier gaan om verschillende formaties van harde en zachte koralen te zien.

Fuik
Hou je van lekker ordinair feesten en heb je nog niet gehoord van Fuik, dan mis je echt iets! Fuik is het ultieme bootfeest die elke zondag terug komt. De boten vertrekken om 12u en rond 18u kom je weer terug bij de vertrekplaats. Er zijn verschillende organisaties die naar dezelfde plek vertrekken, dus het maakt niet uit met welke organisatie je gaat, je komt sowieso bij het leukste bootfeest van de week! Bij de volgende organisaties kan je boeken:

  • Zonnig & Sappig
  • Paranda Boattrips
  • Curalectro
separation

Genieten van de lokale keuken van Curaçao

Wie wil er nou niet van de lokale keuken van Curaçao genieten? Hibiscus wil jou daarbij helpen. Wij hebben de beste lokale restaurants onder elkaar gezet, met de gerechtjes waar ze bekend om staan. Zo kan jij alles proeven.

Beach

De Gouverneur

Het restaurant de Gouverneur bevindt zich in Otrobanda, een wijk in Willemstad. Wanneer je bij de Gouverneur zit heb je het beste uitzicht over de Handelskade. Je kan hier dus genieten van een heerlijke lunch of diner en ondertussen kijken naar alle boten die langs komen.

De gouverneur staat bekend om zijn 'Keshi Yena' (zie hiernaast). Dit is kaas gevuld met kip, pruimen, gepekelde uien en olijven.

Het andere gerecht is de Cuban Banana Soup. Zoals de naam al zegt is dit een soep gemaakt van bananen. Het klinkt heel gek, maar de lokale bevolking is er gek op!

Beach

Pop's Place
Een ander restaurant in de buurt van Hibiscus Beachhouse is Pop's Place. Het bevindt zich aan de Caracasbaai. Het is een rustig plekje met een mooi uitzicht. Pop's Place staat bekend om zijn stoba's. Dit is een Antiliaans stoofpotje. Je kan het met verschillende soorten vlees bestellen. Zo kan het met rundvlees (karni/stewed meat), kip (stewed chicken) en geitenvlees (stewed goat). Wat voor sommige mensen ook leuk is, is dat Pop's Place een eigen kreeften aquarium heeft. Dat betekent vaak dat de visgerechten heel lekker zijn!

Beach

De Visserij
De naam van de Visserij zegt eigenlijk al genoeg. Waar staat de Visserij nou bekend om? VIS. De Visserij is open op vrijdag tot en met maandag van 12u tot 21u. De vis wordt vers gevangen, waardoor de keuzes naar mate de dag wat afneemt. Daarom raadt Hibiscus aan om rond 16u daarheen te gaan. Zo heb je nog genoeg keuze!

Beach

Purunchi
Purunchi is een soortgelijk restaurant als de Visserij. Het heeft niet echt een menukaart. Je krijgt hier eigenlijk gewoon te eten wat er die dag gevangen is. Op het bord staan de meest gevangen vissen afgebeeld. Purunchi is een restaurant met een huiskamer uitstraling.

Landhuis Dokterstuin

Landhuis Dokterstuin is gelegen aan de Weg naar Westpunt.

Dit landhuis is gebouwd op de plek waar vroeger het terrein van een indianendorp was. Wanneer je dit landhuis gaat bezoeken kun je ook nog wat geschiedenis opsnuiven.

Dokterstuin

Landhuis Dokterstuin staat bekend om zijn lokale keuken en in het bijzonder, de kabeljauw.

Graag wat eten bij n van deze restaurants? Laat het Diana weten en zij maakt een reservering voor je!

separation

De leukste happy hours van Curaçao op een rijtje, wie wil dat nou niet?

Hibiscus wil natuurlijk dat jij intens kan genieten van je vakantie op Curaçao. En hoe kan dat nou zonder naar de beste happy hours van het eiland te zijn geweest? Daarom heeft Hibiscus de beste happy hours per dag op een rijtje gezet.

Maandag
De eerste dag van de week... maandag... dat is de rustdag van Curaçao. Er zijn bijna geen happy hours op het eiland en deze dag kun je het beste gebruiken om eens lekker uit eten te gaan of iets dergelijks.

Dinsdag: Bar P (Pietermaai)
Elke dinsdag is hier een happy hour van 21u tot 22u + als je vr 22u binnen bent krijg je gratis toegang, na 22u moet je hier 10 gulden voor betalen. Daarnaast zijn er op dinsdag vaak leuke acties. Zo heb je radje draaien of delen ze gratis shots uit.

Woensdag: Madero en Cabana (Mambo Beach)
Madero Ocean Club
Madero maakt er op woensdag altijd een leuke avond van. Altijd met een thema, zo heb je het thema circus, casino, jukebox, Halloween etc. De happy hour is van 21u tot 22u.

Cabana Beach
Bij Cabana Beach kun je vanaf 20u genieten van de live muziek van Gino and Friends, afgewisseld met dj Alain en soms een gast zoals Maan en Snelle. De happy hour is hier van 20u tot 21u.

Donderdag: Nieuwestraat dag (Pietermaai)
Donderdag is de Nieuwestraat dag van Curaçao. De Nieuwestraat is op donderdag helemaal in de feeststemming. Dat is natuurlijk leuk om te bezoeken.

Bar P
Donderdag is Red Cup Thursday bij Bar P. Vanaf 21u kun je een Red Cup kopen voor 25 gulden, hier krijg je ook meteen een bandje om naar binnen te mogen. Met de Red Cup mag je tot 22u onbeperkt drinken halen. Na 22u mag de rest zonder Red Cup naar binnen voor de normale toegangsprijs, 10 gulden.

Mr. Porter
Bij Mr. Porter is het ook erg gezellig op de donderdagavond. Er is een happy hour van 17u tot 18u en de gezelligheid stopt pas om 2u 's nachts.

Mundo Bizarro
Wat verderop in de straat zit Mundo Bizarro. Dit is een gezellige bar met op donderdagavond salsa-avond met livemuziek. Al zin om de salsa te dansen? Het opent om 20.30u. Ook als je niet kan dansen is het gezellig om hier op het terras te zitten.

Mojito's
Een andere leuke plek om naartoe te gaan op donderdagavond is Mojito's. Dit is op een 5 minuten loopafstand vanaf Hibiscus. Mojito's staat bekend om zijn salsa night met een dj, elke donderdagavond. Hier kan je elke donderdag terecht van 21u tot 1u. Voordat je begint met dansen... de happy hour is van 21u tot 22u.

Vrijdag: Mambo Beach
Een gezellig avondje van happy hour naar happy hour, dat kan op vrijdagavond op Mambo Beach. Verschillende tentjes bieden een happy hour aan.

Chill Beach
Een goede combinatie van heerlijke drankjes en latin music. De dj verwarmt je hart met de latin vibes. Van 17u tot 18u krijg je je drankjes voor de helft van de prijs tijdens de happy hour.

Bonita Beach
Doorpakken naar de volgende happy hour. Van 17.30u tot 19u is de happy hour bij Bonita Beach. Je krijgt hier alle drankjes voor een aangepaste prijs, ook de frisdranken. Blijven hydrateren!

Beach

Wet & Wild
Van 19u tot 20u wordt het stokje overgedragen aan Wet & Wild. De happy hour wordt goed ingeleid met de beste muziek. De rest van de avond blijft het gezellig en dans je hier met je voeten in het zand op de muziek van de leuke party dj.

Madero Ocean Club
Na Wet & Wild heb je even de tijd om rustig ergens te eten, maar daarna moet je toch echt door naar Madero. Madero pakt de vrijdagavond ook mee. Van 22u tot 23u is er een happy hour, waarbij je twee drankjes voor de prijs van n krijgt. En vaak nog met leuke artiesten zoals freddy moreira of the opposites.

Zaterdag: Zanzi
De zaterdag staat helemaal in de ban van Zanzibar. Na een middagje luieren bij Jan Thiel Beach, kan je om 17u al genieten van de happy hour. Je krijgt niet alleen twee drankjes voor de prijs van n, je krijgt ook nog een bucket met ijs om de drankjes koud te houden. Halverwege de avond komt een live band langs en een dj draait daarna nog tot middernacht de beste plaatjes.

Zondag: Mambo Beach
Van 18u tot 19u is er weer happy hour bij Wet & Wild, ook op de zondag gaat dit door tot de late uurtjes. En dit geldt hetzelfde voor Madero, van 22u tot 23u happy hour en na de happy hour door tot de late uurtjes. Maandag is tenslotte rustdag.

separation

De ultieme route om verborgen stranden op Curaçao te ontdekken

De populaire stranden als Mambo, Jan Thiel Beach, Cas Abao, Porto Marie, Grote Knip en meer kennen we allemaal wel, maar Curaçao heeft nog veel meer mooie strandjes. Strandjes die te bereiken zijn via een zandweg en daarom ook rustig zijn. Het voelt daar letterlijk alsof je alleen op de wereld bent. Deze blog is het eerste deel van de reeks; San Juan.

House

Een aantal dingen zijn belangrijk om te regelen voordat je op pad gaat. Het downloaden van de app Maps. Me kan goed van pas komen wanneer je de weg kwijtraakt en als ondersteuning van de route (zeker doen!). De app lijkt veel op Google Maps, maar werkt op Curaçao beter dan Google Maps. Op de app kan je de kaart van Curaçao downloaden. Af en toe zal het een beetje op een safari lijken onderweg. Heel stoer, maar daarom ook belangrijk om een auto te hebben die bestendig is tegen minder goede wegen. Zo'n auto is te huren bij Hibiscus Beach House.

Route naar de eerste twee stranden:

  • Rijd de hoofdweg richting het dorp Soto, op een gegeven moment kan je naar links een zandweg op. Ga die weg op. Hier begint de route.
  • Begin aan de zandweg uitrijden. Halverwege de zandweg kom je langs een ingang, daar moet je een klein bedrag in gulden betalen aan de mensen die onderhoud leveren aan het terrein. Neem dan ook contant geld mee.
  • Na vervolging van de zandweg, rijd je door een klein stuk bos. Als je dit ziet, weet je dat je goed rijdt.
  • Bij het volgende punt kan je rechtdoor of naar rechts, rijd de rechtse richting op.
  • Je komt bij een punt met naam bordjes (Manzalina en Hundu). Dit zijn de eerste stranden van de route.

Manzalina
Elk strandje uit deze blog heeft de mooiigheid die je verwacht, maar er zijn natuurlijk altijd voorkeuren. Naar dit strandje gaat toch echt wel mijn voorkeur, omdat het groot genoeg is om met een clubje weg te gaan, maar klein genoeg om dat heerlijke gevoel te hebben van de wereld achter je laten. Voor de vissers onder ons is het ook een goede plek om te vissen.

House

Hundu
Dit strandje is het buurmeisje van Manzalina. Het is een wat kleiner strand waar je nog steeds lekker kan vertoeven. Het uitzicht is heel mooi en het strandje geeft je wel echt dat gevoel van de wereld achter je laten.

  • Met terugkeer bij eerste keuze punt, rijd dan de andere richting op (rechts).
  • Het volgende keuze punt. Naar rechts ga je richting Shon Mosa en naar links ga je naar Largu.

House

Shon Mosa
Shon Mosa is een strandje wat veel weg heeft van Hundu. Zoek de verschillen maar! Op de eerste afbeelding zie je Hundu en op de tweede Shon Mosa.

Largu
Largu is het grootste strand van allemaal. Dit is zeker het bekijken waard, maar echt leuk om te bezoeken is het alleen als je gaat duiken.

House

Er liggen veel stenen, waardoor je echt waterschoentjes nodig hebt om het water in te kunnen. Daarnaast is er weinig tot geen lig plek.

Na een dag er op uit gaan kan je heerlijk eten bij Landhuis Dokterstuin.

Geniet van jullie dag!

House

separation

Snorkelen op Curaçao

Curaçao staat bekend om zijn mooie onderwater wereld. Als je het niet in je omgeving thuis gehoord hebt, hoor je het wel op het eiland zelf en anders op het internet. Om je te ondersteunen bij het snorkelen op Curaçao heeft Hibiscus een lijstje in elkaar gezet met populaire en minder populaire plekken om te snorkelen. Lees verder!

Mambo Beach

Mambo Beach staat bekend om de gezelligheid, maar hier kun je ook erg goed snorkelen. Je zult niet snel grote vissen tegenkomen, maar wel veel soorten kleine vissen. Zo heb je hier felblauwe vissen zwemmen, maar ook gestreepte vissen. Daarnaast zul je veel zee egels op de rotswand zien zitten. Na een middagje snorkelen kun je genieten van het beste uitzicht op de zonsondergang, met een heerlijke Brasa in je hand.

House

Kokomo Beach (Bullenbaai)

Om dit strand te bezoeken heb je wel echt een auto nodig. Kokomo beach is erg populair onder de toeristen. Het is een klein strand, wat het een leuke sfeer geeft. Er is een kleine duikschool waar je spullen kan huren om te duiken en te snorkelen. Dit is zeker een aanrader, en ook hier is er de mogelijkheid om met een Brasa te genieten van de zonsondergang. Er is namelijk een restaurant aanwezig

Tugboat Beach

Tugboat Beach is een iets afgelegener plekje op Curaçao. Ondanks dat is het wel makkelijk te bereiken. De naam van het strand zegt het al; op de bodem van de zee ligt een tugboat. Wanneer je iets verder van het strand afzwemt, zul je vanzelf het anker met de ketting naar de boot tegenkomen. Het is best wel een stukje zwemmen, dus samen met iemand gaan is een aanrader.

Playa Lagun

Playa Lagun is een strandje gelegen tussen twee rotsen. Door de rotsen heeft het een indrukwekkend uitzicht over de Carabische zee en is het onderwaterleven geweldig om te zien. Zeker de moeite waard om hier te gaan snorkelen of duiken!

Playa Kalki

Ht strand (de onderwaterwereld) die bekend staat als 'Alice In Wonderland'. Bij dit strand is de onderwaterwereld zo mooi dat het ook wel Alice in Wonderland wordt genoemd. Deze onderwaterwereld bevat honderden vissen en grote koraalformaties.

Daaibooi Beach

Daaibooi Beach is een bekend strandje onder de locals, maar onder de toeristen is dat niet helemaal het geval. Daardoor is het een redelijk rustig strand. Het is mogelijk om een bedje te huren voor 10 naf, waarvan je 5 naf terug krijgt wanneer je het bedje terugbrengt (dit geldt voor de witte bedden, niet de zwarte). De onderwaterwereld bevat reusachtig elkhornkoraal, keizersvissen, papegaaivissen, breinkoraal en trompetvissen.

Ben je al nieuwsgierig naar deze snorkelplekken? Boek bij Hibiscus en laat ons je alles vertellen over het eiland. De beste plekjes om te snorkelen, de minder bekende strandjes en alles wat je je afvraagt.

separation

Geniet van de mooiste stadswandeling van Dundutours!

Beach

Curaçao bevat de mooiste plekken om Street Art te bekijken. Zo heb je de wijken Scharloo, Punda en Otrobanda waar de gebouwen prachtig zijn beschilderd door verschillende kunstenaars. Onze vriendin Jacqueline biedt Dundutours aan door een aantal buurten van Willemstad. Jacqueline brengt je naar mooie plekken in de wijken en vertelt allerlei interessante informatie. Onze stagiaire heeft meegewandeld met een Dundutour. Zij zal jullie alles vertellen over haar ervaring met Dundu.

Om 9u in de morgen moesten we verzamelen bij het Fort Amsterdam in Punda. Hier begon onze wandeling. Tijdens deze wandeling zijn wij langs verschillende locaties van de wijken Punda, Scharloo en Fleur de Marie gelopen. Bij elke locatie had Jacqueline wel wat te vertellen over de geschiedenis van Curaçao, de wijk of de locatie. Super interessant!

Een paar leuke feitjes waar ik achter ben gekomen tijdens deze wandeling:
Wanneer de onderscheidingsvlag van de gouverneur uithangt is de gouverneur aanwezig op het eiland
Curaçao bevat heel veel steegjes met muurschilderingen
In deze steegjes zijn ook vaak de kroegen te vinden waar de mannen van het eiland terecht kunnen voor een drankje

Ik zal verder niet te veel vertellen, want dan is het voor jullie natuurlijk helemaal niet meer leuk. Neem deel aan zo'n wandeling en kom achter de leukste feitjes over Curaçao!

Via Hibiscus is het mogelijk om een wandeling te boeken!

separation

Ben jij een actieve reiziger op Curaçao? Lees verder!

Deze blog is voor de actieve reizigers onder ons! Zijn jullie al een keertje de Tafelberg beklommen?
Bij deze zal ik jullie wat meer vertellen over de Tafelberg van Curaçao.

Waarom heet de Tafelberg nou Tafelberg? Omdat het een afgevlakte heuvel is. Oftewel, net zo plat als een tafel, alleen dan 240 meter hoog ??. Vroeger werd deze berg afgegraven voor het winnen van fosfaten, een soort conserveermiddel. Tegenwoordig wordt de berg afgegraven voor hoge kwaliteit kalksteen en bouwzand. De methode die zij hiervoor uitoefenen is de 'holle kies'. Dit houdt in; de binnenkant van de berg uitgraven, zodat het zicht van de buitenkant van de berg hetzelfde blijft.

Een ander leuk feitje is dat de eerste spoorweglijn op het eiland werd gebouwd voor het goederentransport in van de Tafelberg naar de haven aan de Fuikbaar bij Nieuwpoort (1874). Maar waarom is het nou zo leuk om deze berg te beklimmen?

jummy
Nou, heb je het uitzicht gezien?

Aan de hand van de hiking trips van Rock Climbing Curaçao (RCC) kan je deze berg beklimmen. De start en het einde van de hike is bij de winkel van RCC, bij het hek van Santa Barbara Plantation. Je mag op pad zonder gids, maar in de winkel moet je wel even een kaartje halen van US $65 (65 Amerikaanse Dollar) als je met een groepje mensen gaat of als je alleen gaat van US$125 (125 Amerikaanse Dollar). Plan er een dag voor uit en begin 's ochtends vroeg, want dan is de warmte nog te doen.

Er zijn 2 mogelijkheden in hiking trips. De eerste mogelijkheid is de langste (4km geschatte afstand) wandeling helemaal naar het uiterste oosten van de noordkant. De andere mogelijkheid is de wat kortere (2,8km geschatte afstand) wandeling. Deze wandeling bevat wel een steil terreindeel van ongeveer 30 minuten om de basis van de muur te bereiken. Voor degenen die het deel naar de rok van de berg willen overslaan, zijn andere vervoersmiddelen beschikbaar (fietsen, autorit).

Aantal tips:
Neem een liter water mee
Draag sport en wandel schoenen met goede sokken
Draag zonbescherming (zonnebrand, zonnebril, pet etc.)
Neem wat te eten mee
Blijf op het pad
Je kan wat cactussen tegen komen, kijk hier voor uit
Respecteer de natuur
Let op je afval

De volgende links kunnen goed van pas komen:
Hiking: https://rockclimbingcuracao.com/hiking-trips-in-curacao/
Climbing: https://rockclimbingcuracao.com/curacao-rock-climbing-guided-tours/

separation

De perfecte ligging van Hibiscus Beach House Curaçao

B&B Hibiscus Beach House Curaçao is gelegen aan de straat Kaya Adritiko in de toeristische regio Jan Thiel. Jan Thiel is een populair vakantieoord en in dit blog lees je waarom dit gebied op Curaçao zo geliefd is!

Jan Thiel Beach

Jan Thiel beach is een prachtig strand gelegen in Jan Thiel. Het grote strand ligt op twee minuten loopafstand van B&B Hibiscus Beach House. Jan Thiel Beach heeft veel te bieden. Voor de sportieve vakantiegangers zijn er beach tennisbanen en je kan mooi snorkelen in de zee. Ook kan je leren duiken bij Dive Center Scuba Do. Bij het strand zijn meerdere winkeltjes waar je goed kan shoppen. Daarnaast zijn er meerdere restaurants en beachclubs waar je een hapje kan eten of een drankje kunt drinken. Ben jij wel in voor een feestje tijdens jouw vakantie? Dan moet je op zaterdag om 17:00 bij Zanzibar zijn! Dan gaat de grootste Happy Hour van Curaçao van start met een DJ en livemuziek!

Het oosten van Curaçao

In het oosten van Curaçao kun je veel activiteiten doen. Aangezien dit ook op loopafstand is van de B&B willen wij jou hier graag meer over vertellen! Zo kun je bijvoorbeeld suppen of windsurfen op het Spaanse Water bij Windsurfing Curaçao. Daarnaast kan je bij Tugboat Beach snorkelen om de gezonken boot te bewonderen. Hier zwemmen ook de mooiste visjes! Stop voordat je naar Tugboat Beach gaat nog even bij Fort Beekenburg om dit mooie Fort te zien en om even te genieten van het prachtige uitzicht. Houd je niet zo van snorkelen maar wil je wel graag de Tugboat zien? Op de Caracasbaai kan je een transparante kano huren en kanon naar de Tugboat. Door de transparante kano kan je alle mooie visjes en de gezonken boot zien!

Street

Met de bus naar Willemstad Centrum

Huur jij liever geen auto op het eiland, maar wil je toch graag een dag naar het centrum van Willemstad? Geen probleem! Er is een bushalte precies voor de deur van B&B Hibiscus Beach House. Met de bus reizen is gemakkelijk en je ziet veel van de omgeving! De bus vertrekt n keer in het uur richting Willemstad. Voor twee gulden brengt de bus jou van Jan Thiel naar het centrum van Willemstad.

Horeca in Jan Thiel

De wijk Jan Thiel is rijk aan horecazaken met internationaal n lokaal eten. Zo kun je op het strand heerlijk eten bij Zanzibar, Tiinto, Koko's of Zest. Daarnaast kan je ook eten lekker eten op de Caracasbaai, bij The Pier en Pops Place. Ook dit is op loopafstand van B&B Hibiscus Beach House Curaçao. Heb je even geen zin om uiteten te gaan, maar haal je liever iets makkelijks af? Dit kan onder andere bij de FrietBoetiek op Jan Thiel Beach of bij Donny's Curaao. Dit een een Truk'i Pan tegenover de B&B.

Boodschappen

Ondanks de vele horecagelegenheden in Jan Thiel, is het ook fijn om wat boodschappen te kunnen doen. Supermarkt van den Tweel, beter bekend als de Albert Heijn, is op twee minuten loopafstand van de B&B. Ideaal om even snel wat boodschappen in huis te halen!

Veiligheid op Jan Thiel Curaçao

Jan Thiel staat bekend als een van de veiligste regio's op het eiland. Dit stukje van het eiland wordt goed bewaakt door Jan thiel Security. De naam zegt het al: dit bedrijf zet zich in voor de veiligheid van deze regio. Je hoeft je dus overdag en 's avonds geen zorgen te maken over je veiligheid!
Wat ons betreft is ons bed and breakfast op Curaçao dus perfect gelegen op het eiland en kan je optimaal genieten van jouw vakantie in de ideale omgeving.

House

Het lekkerste ontbijt Op Curaçao

Hoe start jij jouw dag het liefste? Een vers broodje, een croissantje, vers fruit en een goede kop koffie of een kopje thee om lekker wakker te worden. Bij Hibiscus Beach House Curaçao regelen wij voor jou een uitgebreid ontbijt om jouw dag goed te beginnen!

Altijd vers!

Elke ochtend rijden wij vroeg naar Bakkerij De Zon om verse broodjes te halen voor alle gasten. Bakkerij De Zon is de lekkerste bakkerij van het hele eiland en bakt iedere dag vers brood.

Koffie

Voor alle koffiefanaten mag een lekkere kopje koffie natuurlijk niet ontbreken! Daarom hebben wij de lekkerste koffie van koffiebonen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Zwarte koffie, caf latte of wil je toch liever een cappuccino? Drink jij liever iets anders? Wij serveren altijd een lekker vers sapje, goed voor de vitamientjes!

breakfast

Genoeg keuze

Het ontbijt is elke dag erg uitgebreid. De tafel staat altijd vol met lekkere producten. Crackertjes, ontbijtkoek, verse broodjes met beleg, yoghurt met huisgemaakte granola, vers fruit en nog veel meer! Wij vragen altijd van tevoren naar ieder zijn wensen of allergien. Wij houden hier uiteraard rekening mee. Zo ben je ervan verzekerd dat er een ontbijt wordt geserveerd dat bij jou past.

Divers ontbijt

Elke ochtend is anders bij B&B Hibiscus Beach House Curaçao. Diana staat altijd vroeg op om de gasten te voorzien van een heerlijk ontbijtje. Het is dan ook elke ochtend een verrassing wat Diana aan het bereiden is voor alle gasten. De ene dag maakt zij een gebakken eitje of een roereitje. De volgende dag maakt zij verse wafels met fruit en poedersuiker. De bananenpannenkoeken of pompoenpannenkoeken zijn overheerlijk, om nog maar te zwijgen over de heerlijke cakes of de huisgemaakte jam. Soms maakt zij verse croissantjes of kookt ze een eitje. Met veel enthousiasme wordt het ontbijt geserveerd.

Coffee

Verblijf zonder ontbijt

Ontbijt jij toch liever buiten de deur? Het is natuurlijk ook mogelijk om jouw verblijf te boeken zonder ontbijt. Je boekt dan alleen de kamer exclusief het ontbijt.

Maar dit heerlijke ontbijt wil je natuurlijk niet missen! Je kan van 8 tot 10 uur rustig ontbijten in de ontbijtruimte onder de palapa. Aangezien Hibiscus Beach House Curaçao een kleinschalige bed and breakfast op Curaçao is, is de ontbijtruimte gezellig en knus. De ontbijtruimte bevindt zich in de tropische tuin van de B&B. De ideale plek om even lekker wakker te worden!

jummy

 

De vijf mooiste stranden in het Westen van Curaao volgens B&B Hibiscus Beach House Curaçao

Curaçao heeft maar liefst 37 mooie stranden. Als je een week of tien dagen op Curaçao bent, is het bijna onmogelijk om elk strand van Curaçao te bezoeken. Daarom maakt Hibiscus Beach House het gemakkelijk voor jou! In dit blog lees je welke stranden het leukste zijn om te bezoeken volgens Hibiscus Beach House Curaçao!

1. Playa Porto Mari

Playa Porto Mari is ons favoriete strand. Het brede strand is erg mooi door het witte zand en het helder, blauwe water. Op het strand is een bedrijf gevestigd dat duikfaciliteiten biedt, dus het is mogelijk om hier te duiken. Heb je geen duikbrevet? Je kan ook bij dit strand ook goed snorkelen! Bij het strand zit een restaurant en een bar. Het is erg gezellig om hier een drankje te drinken of iets te eten. Wat ons betreft echt een aanrader om dit strand te bezoeken!

Beachgirls

2. Playa Cas Abao
Het brede, uitgestrekte strand Cas Abao is zeker de moeite waard om te bezoeken! De meeste baaien op Curaao liggen tussen twee rotsen, waardoor het strand soms wat smal is. Bij Cas Abao is dit niet het geval! Het strand is heel erg ruim. Volgens National Geographic is Cas Abao het op drie na mooiste strand ter wereld. Het strand is de perfecte plek om te snorkelen of te duiken. Bij het strand zit een restaurant dat elke dag is geopend.

3. Grote Knip
De grote knip is een erg populair strand voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Wij begrijpen wel waarom dit het geval is! Het strand is een breed strand met wit zand en helderblauw water. Grote Knip is een van de weinige stranden waar je geen entree voor hoeft te betalen. Hierdoor is het vaak wel erg druk, dus om een bedje te bemachtigen moet je op tijd op het strand zijn! Bij het strand zit helaas geen restaurant. Wel is er een snackbar waar je wat snacks kunt kopen.

4. Playa Lagun
Playa Lagun is een prachtig klein vissersstrandje op Curaçao. Het strand is gelegen tussen twee rotsen. De rotsen zorgen voor een indrukwekkend onderwaterleven. Je kan hier dus goed snorkelen en duiken! Playa Lagun staat daarom zeker in onze top vijf van mooiste stranden in het westen van Curaçao. Op de rotsen is een restaurant gevestigd. Je kunt hier lekker eten en wat drinken. Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht op de prachtige baai en de Caribische Zee.

Beach

5. Playa Kalki
Playa Kalki is het meest Westelijk gelegen strand in Curaçao. Het is wat ons betreft een van de meest pittoreske stranden van Curaçao. Ook hier is het water heel erg helderblauw. Door de rotsen kun je hier mooi duiken en snorkelen. Bij het resort van Kura Hulanda kan je iets eten of wat drinken. Bij dit strand zit geen restaurant, maar je kunt wel wat eten kopen bij de snackbar. Het strand is iets minder gemakkelijk te bereiken dan de anderen. Vanaf de parkeerplaats moet je eerst via een steile trap naar beneden.

Als je bij ons verblijft vinden wij het alleen maar leuk allerlei informatie over het prachtige eiland te delen. Wij geven jou allerlei tips en delen onze ervaringen!

 

Alles over Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en neemt zo een kwart van het eiland in beslag. In Willemstad wonen ongeveer 140.000 inwoners. Als je op Curaçao bent is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het centrum van deze kleurrijke stad! In dit blog vertellen wij jou de leukste activiteiten om te doen in Willemstad.

Willemstad

Horeca in Willemstad

In Willemstad zijn heel veel horecazaken te vinden. De restaurants serveren zowel lokaal eten als internationaal eten. Veel restaurants zijn gevestigd in Pietermaai, maar er zijn ook genoeg lekkere restaurants te vinden in Otrobanda of Punda!

Street Art

In de wijken Scharloo, Punda en Otrobanda vind je de mooiste StreetArt van Curaçao. De huizen en andere gebouwen zijn prachtig beschildert door verschillende kunstenaars. Wij raden het zeker aan om langs de verschillende muurschilderingen te wandelen. Wil je iets meer achtergrondinformatie over alle kunst? Boek dan een dushiwalk! De gids brengt je naar mooie plekken in de wijken en vertelt allerlei interessante informatie over de kunstwerken.

Houses

Koninging Emmabrug plus Handelskade

n van de meest populaire bezienswaardigheden van Curaçao de Koningin Emmabrug. De Koningin Emmabrug wordt ook wel de pontjesbrug genoemd. Het is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld, dit maakt deze brug zo uniek!

Sunflowers

De brug verbindt de wijken Punda en Otrobanda met elkaar. Wanneer je over de Pontjesbrug loopt voel je de beweging en golfslag van het water. Vanaf de pontjesbrug heb je een prachtig uitzicht op de Handelskade van Punda, het Brionplein van Otrobanda en het Riffort en fort Amsterdam.

Wanneer een schip de haven uitvaart of invaart, gaan de bellen rinkelen. Dit betekent dat de brug opengaat. Dit kan tien minuten duren, maar dit kan ook 45 minuten duren. Gelukkig brengt de veerboot personen gratis van Punda naar Otrobanda en andersom.

Wanneer het in Willemstad begint te schemeren, gaan de gekleurde lampen op de brug aan. De verlichte bogen op de brug vormen samen 270 meter aan led strips. De bogen veranderen constant van kleur. Een feestje om naar te kijken!

Winkels

In Punda zijn veel winkels te vinden waar je merkkleding kunt kopen, maar er zijn ook lokale winkels met lokale kleding. Als je door de kleine straatjes van Punda loopt, vind je een aantal leuke boetiekjes. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden!

Ook bij de Renaissance Mall en Rif Fort kan je goed winkelen. Op deze plekken zitten veel winkels die veel merkkleding verkopen. De kleding is iets duurder, maar de kwaliteit is wel erg goed!

Kura Hulanda Museum

Het Kura Hulanda Museum ligt aan de haven van Willemstad in Otrobanda. Dit is dicht bij het centrum van Willemstad. Het museum staat precies op de plaats waar Nederlandse ondernemers de tot slaaf gemaakte Afrikanen samen met andere commercile goederen verhandelden en verscheepten.

Het museum documenteert de geschiedenis van de slavernij, West-Afrikaanse rijken, precolumbiaans goud en de Antilliaanse kunst. Erg interessant om te bezoeken wat ons betreft!

 




SECURE BOOKING